中部大学

出身 島根県
職名 特任助教
所属 中部高等学術研究所
最終学歴 広島大学大学院工学研究科情報工学専攻博士課程後期修了
学位 博士(工学)
専門分野 コンピュータビジョン、パターン認識、機械学習
研究テーマ 動画像を用いた経路予測、生物の行動解析
研究紹介PDF

学術論文、評論

Can AI predict animal movements? Filling gaps in animal trajectories using inverse reinforcement learning, Ecosphere, 9(10): e02447, 2018.

Tsubasa Hirakawa, Toru Tamaki, Takio Kurita, Bisser Raytchev, Kazufumi Kaneda, Chaohui Wang, Laurent Najman, "Tree-wise Discriminative Subtree Selection for Texture Image Labeling," IEEE access, vol. 5, pp. 13617-13634, 2017.

Tsubasa Hirakawa, Toru Tamaki, Bisser Raytchev, Kazufumi Kaneda, Tetsushi Koide, Shigeto Yoshida, Yoko Kominami, Shinji Tanaka, "Defocus-aware Dirichlet particle filter for stable endoscopic video frame recognition," Artificial Intelligence in Medicine, vol. 68, pp. 1-16, 2016.

Yoko Kominami, Shigeto Yoshida, Shinji Tanaka, Yoji Sanomura, Tsubasa Hirakawa, Bisser Raytchev, Toru Tamaki, Tetsusi Koide, Kazufumi Kaneda, Kazuaki Chayama, "Computer-aided diagnosis of colorectal polyp histology by using a real-time image recognition system and narrow-band imaging magnifying colonoscopy," Gastrointestinal Endoscopy, vol. 83, no. 3, pp. 643-649, 2016.