中部大学

大学院 生命健康科学研究科 リハビリテーション学専攻
大学院 生命健康科学研究科 生命医科学専攻
最終学歴 北海道大学大学院教育学研究科
学位 博士(教育学)(北海道大学)
所属学会・役職 日本体力医学会(評議員)
日本生理人類学会
地域安全学会
専門分野 運動生理学
研究テーマ 肢体不自由者の健康運動、地域防災
授業科目 水中運動実技、水泳指導論、水泳指導実技

学術論文、評論

Cardiocirculatory responses to human passive walking-like leg movement in the standing posture. J Phys Fitness Sports Med. 2016, 5:235-8.

異なる動作頻度の他動歩行様動作時における心臓活動応答. 尾方寿好, 堀田典生, 藤丸郁代, 近藤孝晴. 日本生理人類学会誌. 2016, 21:23-8.

Degree of exercise intensity during continuous chest compression in upper-body-trained individuals. Ogata H, Fujimaru I, Kondo T. J Physiol Anthropol. 2015, 34:43.

Higher ventilatory responses during and after passive walking-like leg movement in older individuals. Ogata H, Fujimaru I, Yamada K, Kondo T. J Physiol Anthropol. 2013, 32:20.

Suppression of cardiocirculatory responses to orthostatic stress by passive walking-like leg movement in healthy young men. Ogata H, Fujimaru I, Yamada K, Kondo T. J Physiol Anthropol.2012, 31:24.

Limb oxygenation during the cold pressor test in spinal cord-injured humans. Ogata H, Hobara H, Uematsu A, Ogata T. Clin Auton Res. 2012, 22:71-8.