中部大学

所属 工学部
人間力創成総合教育センター情報教育プログラム
最終学歴 東北大学大学院理学研究科
学位 理学博士(東北大学)
所属学会・役職 日本物理学会
プラズマ・核融合学会
専門分野 素粒子実験、プラズマ実験、計算機・ネットワーク・データベース
研究テーマ ネットワーク技術を用いた情報処理技術
授業科目 情報処理入門

学術論文、評論

大型ヘリカル装置(LHD)計画「真空排気装置」 プラズマ核融合学会誌 Vol.74 増刊 (1998)

LHDローカルアイランドダイバータの設計と予備実験 Journal of Plasma Fusion Research Vol.73 (1997)

“Aiming at fermilab Beam to DUMAND” The Proceedings of the DUMAND Optical Module Workshop(1990)

“Behavior of helium gas in the LHD vacuum chamber” Journal of Nuclear Material (2003)

Experimental Study of Membrane Pump for Plasma Devices J. Plasma Fusion Res. SERIES, Vol. 1 (1998)

“RECYCLING CONYTOL FOR LHD USING CARBON SHEET PUMP” TRANSACTIONS OF FUSION TECHNOLOGY VOL.27 (1995)

“High Resolution Holographic Freon Bubble Chamber for the Fermilab High Energy Neutrino Experiment” Nucler Instrument and Method A281(1989)